HTML

Tizenkét másodperc

Felvesszük a város - mind a kocsmák, kiállítótermek, kávézók; mind az üveg irodaházak - elszabadult lüktetését. Ütőerükre helyezzük kezünket, számoljuk a végtelenségüket, és azt a tizenkét másodpercet, amit enged számunkra a fojtogató rabszolgatartás szűk ketrece.

Friss topikok

Címkék

A rosszul ejtett hang - Ajánló

2010.10.25. 22:36 :: seregely

"Néha egy rosszul ejtett hang óriási különbség lehet. Ha ma Magyarországról valaki az osztrák fővárosba akar utazni, Bécsbe kér jegyet.  Ha azonban az ember másképp ejt egy hangot, a világváros Bécs helyett akár a távol eső délmagyar vidéki nagyvárosban, Pécsen is találhatja magát. Világok választják el őket, de Pécset is feltétlenül megéri felkeresni. Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben kilép Budapest uralkodó árnyékából:  mostantól õ lesz úgyszólván Essen és a Ruhr-vidék, valamint Isztambul kicsi húga.

A kötetet lapozgatva - ami jelenleg a legaktuálisabb kiadvány Pécsről -, minden látogató számára kiderül, hogy ez a kishúg ellenállhatatlan vonzerővel rendelkezik, és nagy testvérei mellett játszva, ötlettel és értelemmel, történelmével és tradíciójával, építészetével és kultúrájával is megállja a helyét.”

Forrás: dreiraben.blogspot.com

Pécs. Olvasókönyv - útikönyv

A német nyelvű kötet Magyarországon megtalálható az

Írók Boltjában
1061 Budapest, Andrássy út 45.
Tel.: +36 1 322 1645

és a

Ráday Könyvesházban
1092 Budapest, Ráday u. 27.
Tel.: +36 1 219-5255

Ára:  4.900,- HUF

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://masodperc.blog.hu/api/trackback/id/tr912399241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mologyec 2010.10.29. 09:00:28

Ja jó ez a Bécs-Pécs szójáték, csakhogy Pécsnek van német neve is - Fünfkirchen. Ahogy Wiennek is magyar. Emígy szólítják az MTV német kisebbségi műsorában is, amit amúgy Pécsett szerkesztenek.

seregely 2010.10.30. 14:06:40

Ez igaz. Viszont a szöveg egy legalább egyszer megtörtént esetet dolgoz fel. ;)
süti beállítások módosítása